Diamond Paintings Inlijsten: Een Gids tot Perfectie met JustFrameIt

Diamond Painting is een fascinerende en kalmerende kunstvorm die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het combineert precisie, geduld en artistieke expressie, resulterend in glinsterende meesterwerken die schitteren met elke lichtinval. Eenmaal voltooid, verdient zo'n kunstwerk het om op een passende manier tentoongesteld te worden. Bij JustFrameIt weten we hoe speciaal en waardevol elk Diamond Painting project is, en wij bieden professionele inlijstingsdiensten aan, zowel in ons atelier als online. Hier is wat je moet weten.

Droogbloemen inkaderen

Het belang van professionele inlijsting

Het afwerken van een Diamond Painting is een bevredigende prestatie, maar zonder de juiste inlijsting kan het kunstwerk stof verzamelen, verbleken of beschadigd raken. Een kwalitatieve lijst beschermt niet alleen je creatie maar verhoogt ook de esthetische waarde ervan, waardoor je kunstwerk echt opvalt.

Kader krijgt vorm

In ons atelier: persoonlijk advies en expertise

Een bezoek aan ons JustFrameIt atelier biedt je de unieke mogelijkheid om deskundig advies en begeleiding te krijgen van onze ervaren inlijstingsspecialisten. Onze experts zullen:

 • Je kunstwerk beoordelen en adviseren over de beste soort lijst en glas.
 • Een scala aan lijststijlen en materialen laten zien, van klassiek hout tot moderne metalen.
 • Advies geven over het behoud en bescherming van je Diamond Painting tegen omgevingsfactoren zoals UV-stralen en vocht.

Jfi kader proces

Onze online configurator: gemak en flexibiliteit

Als je al precies weet wat je wilt, of als je de voorkeur geeft aan het gemak van online winkelen, biedt onze geavanceerde online configurator je een intuïtieve en gedetailleerde manier om je eigen lijst op maat te ontwerpen. Je kunt:

 • De exacte afmetingen van je Diamond Painting invoeren.
 • Bladeren door een uitgebreid aanbod van lijsten en glassoorten.
 • Zien hoe je uiteindelijke ingelijste kunstwerk eruit zal zien via onze voorbeeldfunctie.

Zodra je tevreden bent met je keuze, sturen we je de op maat gemaakte lijst toe, zodat je je Diamond Painting zelf kunt inlijsten.

Gebruik onze configurator
Kaderconfigurator

Tips voor het inlijsten van je Diamond Painting

 1. Voorbereiding is essentieel: Voordat je begint met inlijsten, zorg ervoor dat je Diamond Painting volledig is afgerond en dat alle steentjes goed vastzitten. Reinig het oppervlak voorzichtig met een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen.
 2. Kies voor UV-beschermend glas: Diamond Paintings kunnen na verloop van tijd verbleken, vooral als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. UV-beschermend glas helpt dit te voorkomen door schadelijke UV-stralen te blokkeren.
 3. Passe-partout of niet?: Een passe-partout kan een prachtig contrast en focus toevoegen aan je Diamond Painting, maar is niet altijd nodig. Bespreek met onze experts of een passe-partout geschikt is voor jouw specifieke kunstwerk.
 4. Zelf inlijsten: Als je ervoor kiest om je Diamond Painting zelf in te lijsten met onze online bestelde lijsten, zorg er dan voor dat je werkomgeving schoon en vrij van stof is. Wees geduldig en neem de tijd, net zoals je deed toen je je Diamond Painting maakte.
 5. Hangen en onderhouden: Hang je ingelijste Diamond Painting op een plek waar het niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht. Om stof te verwijderen, veeg je het glas voorzichtig af met een zachte, droge doek.
Droogbloemen inlijsten

Klaar om in te kaderen?

Bij JustFrameIt zijn we er trots op dat we kunstenaars en hobbyisten de kans bieden om hun Diamond Paintings op de best mogelijke manier te presenteren en te beschermen. Of je nu kiest voor een bezoek aan ons atelier of onze online configurator gebruikt, je kunt er zeker van zijn dat je kunstwerk de aandacht en zorg krijgt die het verdient. Elk voltooid Diamond Painting is een viering van geduld, aandacht voor detail en artistieke expressie, en wij bij JustFrameIt zijn er om ervoor te zorgen dat die prestatie schittert in het perfecte kader.

Just Frame It 04 1

Prendre rendez-vous