FAQ- Veelgestelde vragen

You name it, we frame it!

We hebben alles al ingelijst van een beschilderd koeienvel (2.2 x 2 meter) tot unieke kunstwerken. Hiervoor hebben we een team van experten die klaarstaat om jouw werk te behandelen en te bewaren.

Enkele zaken om rekening mee te houden:

  • We kunnen geen objecten lijsten met een dikte van meer dan 3.2 cm
  • Door verzending kunnen we geen glas of spiegels inlijsten. Wil je dit wel, neem dan contact op.
  • Via de website bieden we enkel kaders op maat aan tot 80 x 100 cm, indien je een groter werk wil inlijsten, neem dan contact op, we helpen graag!
  • Indien je een foto upload om te printen, moet je hiervan de rechten hebben. Meer hierover kunt u lezen in onze Algemene Voorwaarden.
  • Afhankelijk van het soort materiaal dat moet ingelijst worden, moeten we speciale technieken gebruiken voor het bevestigen in de kader. We zullen u steeds vooraf om toestemming vragen en u laten weten of er extra kosten zijn voor de speciale techniek.
  • We kunnen meerdere objecten in hetzelfde kader inlijsten! Neem contact op.

Een overzicht van de producten die we inlijsten kan je hier vinden.

Natuurlijk! Wij hebben reeds tal van canvassen opgespannen en ingekaderd! Neem eenvoudig contact met ons op via chat, mail of WhatsApp en we bekijken samen hoe we dit het best aanpakken.

kunnen de kleuren op de foto echter een beetje afwijken van de reële kleuren, afhankelijk van de lichtinval of de instelling van je beeldscherm. Bij de beschrijving van het artikel vind je in ieder geval nog een kleuromschrijving, maar als je toch nog twijfelt over de kleur, stuur gerust een mailtje naar hello@justframeit.be

Volgens de regels van de kunst mag niets van papier, inkt of verf het glas rechtstreeks aanraken. Alhoewel deze regel vaak wordt overtreden kan dit geen kwaad bij posters van weinig waarde of tijdelijke oplossingen.

Uploads : geuploade bestellingen zijn foto’s die we speciaal voor jou printen en inkaderen. Zodat jouw mooiste momenten niet langer verborgen op jouw telefoon moeten staan maar aan de muur kunnen hangen! Als je ervoor kiest om een foto af te drukken wordt deze met de beste inkten en papieren verwerkt.

Opsturen : dit omvat alle fysieke stukken die je naar ons atelier opstuurt om in te lijsten. Zoals originele kunstwerken, reproducties, posters of oude familiefoto’s.

Eenmaal je jouw kader ontvangen hebt wil je hem uiteraard zo snel mogelijk aan de muur! Volg onderstaande stappen en in enkele minuten hangen al jouw kaders perfect hoe jij het wilt.

  1. Bepaal waar jouw kader moet hangen. Over het algemeen raden we aan dat om jouw kunst zo op te hangen dat het midden van de kader op 1.5 meter boven de vloer hangt.
  1. Verzamel al de benodigdheden om de werken uit te voeren. Je hebt een schroevendraaier, boormachine, meter en een vijs nodig. Indien je een kleinere kader besteld hebt heb je voldoende met enkel een kleefspijker en meter.
  1. Let’s do this! Monteer jouw ophangsysteem aan de muur en hang je kader.

Bij kaders lichter dan 2kg steken wij een kleefspijker van Tesa bij jouw bestelling. Deze zijn eenvoudig op te hangen, lees wel goed de instructies en wacht even voor je de kader aan de spijker hangt.

Bij grotere en zwaardere kaders steken wij steeds een plug met vijs/haak. Kaders groter dan 70×100 krijgen gewoonlijk 2 ophangpunten. Hier zijn dan ook twee pluggen en vijsjes bijgeleverd. Belangrijk is dat je hier een waterpas gebruikt.

Je kan een .jpg-, .jpeg, -tif. of .png-bestand van minder dan 30 MB uploaden. Vervolgens printen en lijsten we het in zoals jij het wil!

Heb je een groter bestand, of lukt het niet om jouw bestand via de website door te sturen? Je kan deze steeds naar ons doorsturen via WeTransfer

Onze website berekent automatisch het grootst mogelijke formaat om jouw foto te printen. Het is belangrijk dat jouw foto na het printen nog steeds helder en scherp is.

Het is daarom belangrijk altijd gebruik te maken van de originele foto, de versie met de hoogste resolutie. Als je nog steeds problemen ondervind, aarzel niet om contact op te nemen met support@justframeit.be

De beschikbare formaten worden ook afgerond en onderverdeeld in de prijs-categorieën. Indien je op zoek bent naar een exacte afmeting van de print/passe-partout/kader, laat het ons gerust weten in de opmerking bij jouw bestelling!

Jazeker! Bij het uitchecken van de bestelling is er ruimte voorzien om een notitie achter te laten. Als jouw werk van papier is of een andere kwetsbare materie raden wij echter aan toch met beglazing te werken. Zo is je werk beter bescherm tegen externe factoren.

We printen op een archiverend, zuurvrij, satijn papier met premium inkten. Bij het uploaden van jouw foto geeft de website automatisch aan indien jouw foto niet voldoende resolutie heeft. Zo printen we enkel wanneer we een mooi resultaat kunnen garanderen!

Uiteraard!! We hebben zowel fysieke als digitale cadeaubonnen. Als je last-minute een geschenk wil van justframeit.be verzenden we jou een bon via email, de fysieke bon heb je 2 dagen na het plaatsen thuis in de bus. Deze kan volledig zelf ingevuld worden met een persoonlijke boodschap!

Meer info kan je terugvinden op de pagina van de cadeaubonnen.

Gebruik een droge microvezeldoek of een zachte doek om jouw kaders en inlijstingen te reinigen. Een beetje water met een druppel of twee afwasmiddel is perfect. Het is zeer belangrijk geen reinigingsdoek te gebruiken met een ruwe textuur om krassen te vermijden!

Natuurlijk! Ons team van experten kan niet wachten om je gesigneerde shirt, vlag , doopkleed.. etc in te lijsten. Het Frame It-team zal met veel zorg een pronkstuk maken van je textiel.

Om textiel in te lijsten maken wij gebruik van de techniek ‘zwevend opnaaien’. Zo kan het textiel worden bevestigd op de passe-partout in een vorm naar keuze!

Wil je graag dat het op een bepaalde manier wordt opgehangen? Schrijf het bij opmerkingen, indien we nog vragen hebben nemen wij zeker contact met jou op!

Al onze frames zijn handgemaakt in ons Atelier te Gent door ons team van experten. Onze frames zijn gemaakt uit 100% massief hout met premium afwerkingsmaterialen.

Voor beglazing maken we gebruik van Plexiglas® UV 100 voor uitstekende lichttransmissie, helderheid en UV bescherming.

Als uw bestelling een Passe-Partout karton bevat krijgt u standaard een 4-laags zuurvrij karton van hoogwaardige kwaliteit. Het is belangrijk gebruik te maken van hoogwaardige Passe-Partouts aangezien deze in direct contact staat met het ingelijste werk/foto.

Wanneer u een frame besteld met print ontvangt u een premium foto gedrukt op fotopapier. Deze prints worden door onszelf verzorgd zodat hier ook een perfecte kwaliteit kan gegarandeerd worden.

De rug van onze frames bevat standaard een ophanghaakje. Bij grotere werken wordt een verstevigende ophanging gemonteerd.

De kleinere frames bevatten standaard een ophanging op de rug waardoor je deze op eender welke spijker gemakkelijk kan ophangen. Indien er nog geen gaten in jouw muur zitten, niet getreurd ! Elke frame wordt geleverd inclusief ophangmateriaal. Dit kan een zelfklevende spijker zijn van Tesa® voor kleinere frames of de juiste vijzen voor grotere kaders.

Samengevat kunnen we stellen dat Justframeit voor kwaliteit staat! We zijn dan ook enorm fier op ons product!